Бахмацька районна рада - офіційний сайт

Головна»Нормативні документи»Регуляторні акти»Про затвердження тарифів на платні медичні послуги комунального закладу «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області
Неділя, 12 трав. 2024 - 01:51:32

Про затвердження тарифів на платні медичні послуги комунального закладу «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області

gerb

 

УКРАЇНА

БАХМАЦЬКА РАЙОННА РАДА

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

(чотирнадцята сесія сьомого скликання)

______________ 2018 року                                                                №_____

м. Бахмач

Про затвердження тарифів на платні
медичні послуги комунального закладу
«Бахмацька поліклініка» Бахмацької
районної ради Чернігівської області

З метою впорядкування тарифів на платні медичні послуги, що надаються комунальним закладом «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області, враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року №1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров'я та вищих медичних навчальних закладах», лист № 11 від 13.02.2018 року головного лікаря КЗ «Бахмацька поліклініка» та рекомендації постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності, керуючись ст.ст. 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада вирішила:

1. Затвердити тарифи на платні медичні послуги комунального закладу «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області (додаються).

2. Оприлюднити тарифи на платні медичні послуги комунального закладу «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області у районних друкованих засобах масової інформації та на офіційному сайті Бахмацької районної ради.

3. Комунальному закладу «Бахмацька поліклініка» інформувати районну раду про хід виконання рішення щоквартально до 15 числа наступного місяця.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності.

Голова районної ради                                                             В.Ф. Міщук


Аналіз регуляторного впливу

Назва регуляторного акта: «Про затвердження тарифів на платні медичні послуги комунального закладу «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області».

Регуляторний орган: Бахмацька районна рада.

Розробник документа: постійна комісія районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності.

Контактні телефони: (046325) 2-16-09, 2-15-55.

Цей аналіз регуляторного впливу розроблений на виконання та з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері

17 вересня 1996 року "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров'я та вищих медичних навчальних закладах", наказів Міністерства охорони здоров'я України від 23.07.2002 року № 280 "Перелік необхідних обстежень лікарів-спеціалістів, видів клінічних, лабораторних та інших досліджень, що необхідні для проведення обов'язкових медичних оглядів, та періодичність їх проведення" та від 21.05.2007 року №246 "Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій", наказу

Міністерства транспорту і зв'язку України від 29.04.2010 року № 240 "Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій залізничного транспорту, метрополітенів та підприємств міжгалузевого промислового залізничного транспорту України", наказу Укрзалізниці від 27.06.2007 року №351-Ц "Про затвердження порядку організації та проведення передрейсових та післярейсових медичних оглядів працівників локомотивних бригад та водіїв транспортних засобів залізниць і підприємств залізничного транспорту", Статуту комунального закладу "Бахмацька поліклініка" Бахмацької районної ради Чернігівської області, затвердженого рішенням дванадцятої сесії районної ради сьомого скликання 02.11.2017 року №18.

1.Опис проблеми

Регуляторним актом, вплив якого аналізується, затверджується тарифи на платні медичні послуги комунального закладу, що відповідно до вимог чинного законодавства можуть надаватись медичним закладом. Постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року №1138 "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються у державних і комунальних закладах охорони здоров'я та вищих медичних навчальних закладах", встановлено перелік платних послуг, які можуть надаватися медичними закладами, але законодавчими актами України тарифи на такі платні послуги не встановлені, тому є потреба чіткого визначення тарифів на надання зазначених послуг, оскільки надання таких послуг за кошт медичних закладів призведе до необгрунтованих витрат коштів районного бюджету, порушення вимог чинного законодавства. Затвердження тарифів обумовлено ще й створенням комунального закладу "Бахмацька поліклініка". З метою раціонального використання бюджетних коштів, покращення результатів фінансово-господарської діяльності комунального закладу охорони здоров'я, виникла необхідність прийняття даного проекту рішення. Формування тарифів здійснено на принципах відшкодування витрат на надання цим закладом платних медичних послуг (відповідно до їх собівартості). Зазначений проект передбачає державне регулювання обґрунтованого встановлення тарифів на платні медичні послуги, які надаються Бахмацькою поліклінікою, зокрема, за проведення медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може привести до поширення інфекційних хвороб, працівників певних категорій (працівники зайняті на важких роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці), працівників певних категорій залізничного транспорту, проведення передрейсових та післярейсових оглядів водіїв транспортних засобів.

2. Цілі правового регулювання

Регуляторний акт регламентує дії, встановлює повноваження та обов'язки, а також визначає шляхи та механізми для забезпечення відшкодування комунальним закладом коштів, затрачених на надання послуг, що відповідно до вимог чинного законодавства можуть надаватись за плату, розрахунок якої здійснено відповідно калькуляції.

3. Механізм та заходи розв'язання проблеми

Для розв'язання проблеми, зазначеної у розділі 1 цього Аналізу, пропонується прийняти районною радою рішення «Про затвердження тарифів на платні медичні послуги комунального закладу «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області».

4. Альтернативні способи досягнення цілей

Перша альтернатива: залишити існуючу ситуацію без змін. Ця альтернатива є неприйнятною, оскільки питання затвердження тарифів на платні медичні послуги комунальним закладом «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області» і надалі залишатимуться в повній мірі неврегульованими, що може привести у майбутньому до неефективного і до нецільового використання коштів комунальним закладом, які будуть спрямовані на забезпечення надання цих послуг та невиконання вимог законодавства, що є неприйнятним. Поряд з цим відсутність плати за ці послуги потягне за собою виникнення загрози у ненаданні цих послуг взагалі через відсутність коштів на їх фінансування.

Друга альтернатива: відмова від регулювання. Дана альтернатива є неприйнятною для органів місцевого самоврядування, оскільки відповідно до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні" врегулювання цих питань належить до компетенції органів самоврядування. Вона також є неприйнятною з причин вже наведених в першій альтернативі.

Третя альтернатива: прийняття запропонованого акта. Ця альтернатива є актуальною та прийнятною, оскільки спрямована на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року "Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров'я та вищих медичних навчальних закладах", сприяєтиме розширенню бази власних бюджетних надходжень, покриття обґрунтованих витрат на надання медичних платних послуг, а також дозволить вирішити питання щодо проходження медичних оглядів працівниками залізничних підприємств, організацій, виробничих цехів.

5. Обгрунтування можливостей досягнення цілей

У зв'язку з тим, що тарифи на платні медичні послуги, які надаватимуться комунальним закладом «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області відповідатиме вимогам чинного законодавства, впровадження даного регуляторного акта забезпечить відшкодування комунальному закладу коштів, затрачених на надання платних послуг.

Запровадження зазначеного нормативного акта забезпечить високу вірогідність досягнення поставлених цілей.

6. Загальна характеристика проекту

Проект регуляторного акта визначає тарифи на платні медичні послуги, які надаватимуться комунальним закладом «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області.

7. Строк дії

Строк дії даного регуляторного акта не обмежений. У разі виникнення необхідності до нього можуть вноситись зміни та доповнення.

8. Показники результативності регуляторного акта

У процесі впровадження та дії регуляторного акта будуть вивчатись показники надходжень коштів за надані платні медичні послуги, які надаватимуться комунальним закладом «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області по звітності комунального закладу щодо надходження коштів за надання платних медичних послуг та здійснення порівняльного аналізу.

9. Заходи з відстеження результативності акта

Базове відстеження результативності регуляторного акта здійснюється до набрання ним чинності.

Повторне відстеження буде здійснене через два роки після набуття чинності регуляторного акта.

Періодичні відстеження будуть здійснюватись раз на три роки з метою подальшого удосконалення рішення районної ради.

Виконавець відстеження результативності – відділ комунального майна виконавчого апарату районної ради. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін і доповнень.

Проект регуляторного акта оприлюднено на офіційному веб-сайті Бахмацької районної ради 20 лютого 2018 року.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються постійною комісією Бахмацької районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності, виконавчим апаратом районної ради до 20 березня 2018 року за адресою: 16500, Чернігівська обл., м. Бахмач, вул. Соборності, 42,

тел. 0(4635)2-16-09, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

                                                             Постійна комісія районної ради з питань

                                                             соціально-економічного розвитку та

                                                             комунальної власності


ЕКСПЕРТНИЙ ВИСНОВОК

щодо проекту регуляторного акта - рішення районної ради

«Про  затвердження тарифів на   платні медичні послуги комунального закладу «Бахмацька поліклініка»

Бахмацької районної ради Чернігівської області

Постійна комісія Бахмацької районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності на виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»   20.02.2018 року   на офіційному сайті   районної ради у рубриці «Регуляторні акти»  було оприлюднено   проект рішення «Про затвердження тарифів на платні медичні послуги комунального закладу «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області» та аналіз регуляторного впливу до нього з метою отримання зауважень та пропозицій.

До оприлюдненого проекту вищезазначеного регуляторного акта пропозицій, зауважень   від юридичних та фізичних осіб до районної ради не надходило.

         Рекомендуємо проект регуляторного акта – рішення Бахмацької районної ради «Про затвердження тарифів на платні медичні послуги комунального закладу «Бахмацька поліклініка» Бахмацької районної ради Чернігівської області» з аналізом регуляторного впливу внести на розгляд чотирнадцятої сесії районної ради сьомого скликання, оскільки він відповідає вимогам Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Голова постійної комісії

з питань соціально-економічного

розвитку та комунальної власності                                            О.Д. Євченко

Анонси

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника бухгалтерського о…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника бухгалтерського обліку та звітності-головний бухгалтер Дмитрівської селищної ради.  Вимоги до кандидатів: осві... Далі...

11 груд. 2020, 14.54

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу земельни…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу земельних відносин, комунального майна та житлово-комунального господарства Дмитрівської селищної ради. ... Далі...

11 груд. 2020, 14.52

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу освіти Д…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу освіти Дмитрівської селищної ради.  Вимоги до кандидатів: освіта вища, за освітньо-кваліфікаційним рі... Далі...

11 груд. 2020, 14.49

Архів анонсів

Вітання

Записи відсутні!

Всі вітання

Виправлення помилок

Якщо ви знайшли помилку на сайті, будь-ласка виділіть її та натисніть сполучення клавіш, Ctrl+Enter.

Система Orphus