Бахмацька районна рада - офіційний сайт

Головна»Нормативні документи»Регуляторні акти»Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району
Неділя, 12 трав. 2024 - 01:54:06

Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району

gerb

 УКРАЇНА
 БАХМАЦЬКА РАЙОННА РАДА
 ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
 РІШЕННЯ
 (дванадцята сесія сьомого скликання)

 ___ __________ 2017 року                                                    ____ м. Бахмач

Про внесення змін і доповнень до Методики
розрахунку та порядку використання плати
за оренду майна спільної комунальної власності
територіальних громад Бахмацького району

З метою підвищення ефективності використання майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району, відповідно до статті 19 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», керуючись ст.ст. 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада вирішила:

1. Внести до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району, затвердженої рішенням районної ради від 18 вересня 2014 року, зміни і доповнення, що додаються.

2. Відділу комунального майна виконавчого апарату районної ради довести дане рішення до відома орендодавців майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності.

 Голова районної ради                                                        В.Ф. Міщук

 Додаток
до рішення дванадцятої сесії
районної ради сьомого скликання
______________ 2017 р.  __
Зміни і доповнення до Методики розрахунку
та порядку використання плати за оренду майна
спільної комунальної власності територіальних громад
Бахмацького району

1. Пункт 3.1. Методики розрахунку викласти в такій редакції:

« - визначається розмір річної орендної плати на основі розміру річної орендної плати. На основі розміру річної орендної плати встановлюється розмір орендної плати за базовий місяць розрахунку орендної плати - останній місяць, за який визначено індекс інфляції. З урахуванням розміру орендної плати за базовий місяць оренди розраховується розмір орендної плати за перший та наступні місяці оренди.».

2. У пункті 3.2. Методики розрахунку формулу розрахунку розміру річної орендної плати викласти в такій редакції: «Опл = (Воз + Внм) х Сор.ц».

100

3. Абзац перший пункту 6.3 викласти в такій редакції: «Розмір орендної плати органам виконавчої влади, Бахмацькому районному військовому комісаріату, районній газеті «Голос Присеймів'я», а також Бахмацькій районній організації ветеранів України, Бахмацькому відділенню Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Бахмацькій районній організації Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, у разі часткового або повного фінансування цих громадських організацій з районного бюджету, може становити 1 гривню на рік, за рішенням сесії районної ради, за умови обов'язкового проведення орендарем робіт по постійному підтриманню у належному стані орендованого майна.

4. У пункті 7.1 формулу викласти в такій редакції: «Опл = Вп * Сор».

100

5. Розділ 7 доповнити пунктом 6 такого змісту: «Передача в оренду окремих об'єктів нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень), розміщених в сільській місцевості, може здійснюватися без проведення незалежної оцінки майна.

За умови здійснення орендарем нагляду за вищевказаними об'єктами нерухомості з метою їх збереження, враховуючи інтереси територіальних громад району та рекомендації постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності, рішенням районної ради може встановлюватись зменшений розмір орендної плати.».

6. Розділ 11 доповнити пунктом 3 такого змісту: «У разі погодинної передачі в оренду приміщень актових та глядацьких залів для проведення нарад, конференцій, засідань, культурно-масових та інших заходів, крім виступів дитячих творчих колективів, плата за оренду встановлюється на договірних умовах, але не менше 150 грн. за одну годину.».

7. У пункті 15.1 слово «поданням » замінити на «рекомендаціями».

8. Пункт 15.8 викласти в такій редакції: «У разі прийняття рекомендацій постійною комісією районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності або прийняття районною радою рішення щодо відмови у встановленні зменшеного розміру орендної плати, орендодавець протягом десяти днів з моменту прийняття такого рішення письмово повідомляє про це орендаря.».

Заступник голови районної ради                                               А.П. Бондар

А НАЛІЗ
регуляторного впливу

Назва регуляторного акта: «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району».

Регуляторний орган: Бахмацька районна рада.

Розробник документів: відділ комунального майна виконавчого апарату Бахмацької районної ради.

Контактний телефон: 0(4635) 2-16-09.

Цей аналіз регуляторного впливу (надалі Аналіз) розроблений на виконання та з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11 вересня 2003 року та Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України ? 308 від 11 березня 2004 року.

1. Опис проблеми:

На даний час питання, пов'язані з розрахунком і порядком використання плати за оренду комунального майна району, регулюються Методикою розрахунку та порядком використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району, затвердженою рішенням районної ради від 18 вересня 2014 року. Останні зміни до Методики розрахунку було внесено рішенням районної ради від 8 квітня 2015 року.

Відповідно до законів України «Про оренду державного та комунального майна», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо орендних відносин», Постанови Кабінету Міністрів України «Про методику розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу» виникла необхідність удосконалення Методики розрахунку. Зокрема, передбачається нормативне регулювання і удосконалення застосування ставок за використання майна, а також врегулювання організаційних відносини, пов'язаних з передачею в оренду майна, що перебуває в спільній комунальній власності територіальних громад Бахмацького району та майнових відносини між орендодавцями і орендарями. Зважаючи на вищезазначене, постійною комісією Бахмацької районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності підготовлено проект рішення районної ради "Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району».

2. Цілі правового регулювання:

З метою удосконалення Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району, затвердженої рішенням районної ради від 18 вересня 2014 року, зі змінами і доповненнями, які внесені рішеннням 24-ї сесії районної ради 8 квітня 2015 року, розроблено проект рішення про внесення змін і доповнень з урахуванням практичних напрацювань при передачі комунального майна району в оренду відповідно до чинного законодавства.

3. 3. Механізм та заходи для розв'язання проблеми:

Для розв'язання проблеми, зазначеної в розділі 1 цього Аналізу, пропонується прийняти районною радою рішення «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району».

4. Визначення альтернативних способів досягнення зазначених цілей та аргументів:

Альтернатива 1. Залишити без змін діючу Методику.

Дана альтернатива не дозволить досягнути цілей правового регулювання.

Альтернатива 2. При здачі в оренду майна застосовувати діючу нормативно-правову базу, не використовуючи Методику розрахунку.

Альтернатива є неприйнятною, оскільки не вирішить існуючої проблеми, зважаючи на те, що нинішня законодавча база регулює орендні відносини, в основному, на державному рівні.

Альтернатива 3. Затвердження проекту рішення «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району».

Дана альтернатива вирішить порушену проблему та врегулює орендні відносини в правовому полі на місцевому рівні.

5. Обґрунтування можливостей досягнення цілей:

Прийняття рішення районної ради «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району» надасть можливість удосконалити Методику з урахуванням практичних напрацювань при передачі комунального майна району в оренду відповідно до чинного законодавства.

Запровадження запропонованого акта забезпечить високу вірогідність досягнення поставлених цілей.

6. Характеристика очікуваних результатів прийняття акта:

Затвердження Методики зі змінами та доповненнями передбачає:

- здійснення чіткого контролю за цільовим використанням об'єктів, переданих в оренду;

- збільшення надходження коштів орендодавцям;

- підвищення ефективності використання майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району у сільській місцевості.

7. Строк дії:

Строк дії зазначеного регуляторного акта не обмежений.

8 Показники результативності регуляторного акта:

9 У результаті впровадження регуляторного акта буде досліджуватись та вивчатися :

- ефективність розробленого механізму;

- рівень поінформованості суб'єктів господарювання та фізичних осіб з основних положень регуляторного акта;

- кількість суб'єктів господарювання, на які поширюється дана Методика.

9. Заходи з відстеження результативності акта:

Базове відстеження результативності регуляторного акта здійснюється до дня набрання ним чинності.

Повторне відстеження результативності проводитиметься разом з проведенням відстежень результативності регуляторного акта - рішення Бахмацької районної ради «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району».

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів з повторного відстеження.

Виконавець відстеження результативності – відділ комунального майна виконавчого апарату районної ради. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін і доповнень.

Повідомлення про оприлюднення регуляторного акта опубліковано у районній газеті "Голос Присеймів'я" 22 липня 2017 року.

Проект регуляторного акта оприлюднено на офіційному веб-сайті Бахмацької районної ради 24 липня 2017 року.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються постійною комісією Бахмацької районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності, виконавчим апаратом районної ради до 24 серпня 2017 року за адресою: 16500, Чернігівська область, м. Бахмач, вул. Соборності, 42, тел. 0(4635)2-16-09, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Постійна комісія з питань
соціально-економічного розвитку
та комунальної власності
ЕКСПЕРТНИЙ ВИСНОВОК
щодо проекту регуляторного акта - рішення районної ради
«Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району»

Постійна комісія Бахмацької районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності на виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» 22.07.2017 року у районній газеті «Голос Присеймів'я» розмістила повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта Бахмацької районної ради Чернігівської області, на офіційному сайті Бахмацької районної ради – рішення Бахмацької районної ради «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району» та аналіз регуляторного впливу до нього з метою отримання зауважень та пропозицій (24.07.2017).

До оприлюдненого проекту вищезазначеного регуляторного акта надійшла пропозиція депутата районної ради Шевченка А.В. (додається).

Враховуючи пропозицію депутата районної ради, рекомендуємо проект регуляторного акта – рішення Бахмацької районної ради «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району» з аналізом регуляторного впливу внести на розгляд дванадцятої сесії районної ради сьомого скликання, оскільки він відповідає вимогам Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Голова постійної комісії
з питань соціально-економічного
розвитку та комунальної власності                              О.Д. Євченко

Анонси

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника бухгалтерського о…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника бухгалтерського обліку та звітності-головний бухгалтер Дмитрівської селищної ради.  Вимоги до кандидатів: осві... Далі...

11 груд. 2020, 14.54

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу земельни…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу земельних відносин, комунального майна та житлово-комунального господарства Дмитрівської селищної ради. ... Далі...

11 груд. 2020, 14.52

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу освіти Д…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу освіти Дмитрівської селищної ради.  Вимоги до кандидатів: освіта вища, за освітньо-кваліфікаційним рі... Далі...

11 груд. 2020, 14.49

Архів анонсів

Вітання

Записи відсутні!

Всі вітання

Виправлення помилок

Якщо ви знайшли помилку на сайті, будь-ласка виділіть її та натисніть сполучення клавіш, Ctrl+Enter.

Система Orphus