Бахмацька районна рада - офіційний сайт

Головна»Нормативні документи»Регуляторні акти»Зміни і доповнення до Типового договору оренди нерухомого майна, що належить до спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району
Субота, 11 трав. 2024 - 23:11:47

Зміни і доповнення до Типового договору оренди нерухомого майна, що належить до спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району

1. Виключити п. 3.11 та 5.1.2.

2. Абзац другий пункту 5.1.7. викласти в такій редакції: «У разі, якщо комунальні послуги сплачує Орендодавець (Балансоутримувач орендованого Майна) або інший надавач послуг, то протягом 15 робочих днів після підписання цього Договору укласти з Орендодавцем (Балансоутримувачем орендованого Майна) або іншим надавачем послуг договір про відшкодування витрат Орендодавця (Балансоутримувача) або іншого надавача послуг на утримання орендованого Майна та надання комунальних послуг Орендарю.»

3. У додатку 2 до Договору оренди «Розрахунок розміру орендної плати за оренду приміщень» у таблиці назву показника під №5 викласти в такій редакції: «Індекс інфляції за базовий місяць оренди, який встановлюється Держкомстатом України»;

4. У примітці до таблиці:

- абзац перший викласти в такій редакції: «Розмір орендної плати за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування розміру орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції, встановлений Держкомстатом України»:

- у другому абзаці слово «перший» замінити на слово «базовий».

АНАЛІЗ

регуляторного впливу

Назва регуляторного акта: «Про внесення змін і доповнень до Типового договору оренди нерухомого майна, що належить до спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району».

Регуляторний орган: Бахмацька районна рада.

Розробник документів: Відділ комунального майна виконавчого апарату Бахмацької районної ради.

Контактний телефон: 0(4635) 2-16-09.

Цей аналіз регуляторного впливу (надалі Аналіз) розроблений на виконання та з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11 вересня 2003 року та «Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України № 308 від 11 березня 2004 року.

1. Опис проблеми

Відповідно до статті 10 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», укладений сторонами договір оренди в частині істотних умов повинен відповідати типовому договору оренди майна спільної комунальної власності, який затверджується відповідним органом місцевого самоврядування.

2. Цілі правового регулювання

Проект Типового договору розроблено з метою створення єдиного підходу для орендодавців майна спільної комунальної власності територіальних громад району при укладенні договорів оренди та належного правового оформлення орендних правовідносин.

3. Механізм та заходи для розв'язання проблеми

Для розв'язання проблеми, зазначеної в розділі 1 цього Аналізу, пропонується районній раді прийняти рішення «Про внесення змін і доповнень до Типового договору оренди нерухомого майна, що належить до спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району».

4. Визначення альтернативних способів досягнення зазначених цілей та аргументів

Альтернатива 1. Нічого не змінювати.

Дана альтернатива є неприйнятною у зв'язку з тим, що цілей правового регулювання не буде досягнуто.

Альтернатива 2. Розробити Типовий договір оренди в новій редакції. Альтернатива є неприйнятною, оскільки існуючий Типовий договір в основному відповідає чинному законодавству, доопрацювань потребують лише деякі розділи.

Альтернатива 3. Внести зміни і доповнення до Типового договору оренди нерухомого майна, що належить до спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району.

Дана альтернатива є актуальною та досягає завдань правового регулювання на місцевому рівні.

5. Обґрунтування можливостей досягнення цілей

Прийняття рішення «Про внесення змін і доповнень до Типового договору оренди нерухомого майна, що належить до спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району» забезпечить приведення у відповідність пунктів Договору до вимог чинного законодавства з урахуванням практичних навичок та пропозицій.

Запровадження зазначеного нормативного акта забезпечить високу вірогідність досягнення поставлених цілей.

6. Очікувані результати прийняття акта

Внесення змін і доповнень до Типового договору оренди призведе до врегулювання умов договору відповідно до законодавчих та нормативно-правових актів, що стосуються передачі майна в оренду.

7. Строк дії

Строк дії зазначеного регуляторного акта не обмежений.

8. Показники результативності регуляторного акта

У результаті впровадження регуляторного акта буде досліджуватись та вивчатися :

- ефективність розробленого механізму;

- рівень поінформованості суб'єктів господарювання та фізичних осіб з основних положень регуляторного акта;

- кількість суб'єктів господарювання, на які поширюється даний нормативний документ.

9. Заходи з відстеження результативності акта

Базове відстеження результативності регуляторного акта здійснюється до дня набрання ним чинності.

Повторне відстеження планується здійснити через рік, після набуття чинності регуляторного акта, за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів з повторного відстеження.

Повідомлення про оприлюднення регуляторного акта опубліковано у районній газеті "Голос Присеймів'я" від 14 лютого 2015 року.

Проект регуляторного акта оприлюднено на офіційному веб-сайті Бахмацької районної ради (www.bhrr.gov.ua) у розділі «Регуляторні акти» 14 лютого 2015 року.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються відділом комунального майна виконавчого апарату районної ради протягом місяця з дати його оприлюднення на офіційному сайті Бахмацької районної ради за адресою: 16500, м. Бахмач, вул. Жовтнева, 42, 3-й поверх, тел. 2-16-09,

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Постійна комісії з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності

Анонси

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника бухгалтерського о…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника бухгалтерського обліку та звітності-головний бухгалтер Дмитрівської селищної ради.  Вимоги до кандидатів: осві... Далі...

11 груд. 2020, 14.54

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу земельни…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу земельних відносин, комунального майна та житлово-комунального господарства Дмитрівської селищної ради. ... Далі...

11 груд. 2020, 14.52

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу освіти Д…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу освіти Дмитрівської селищної ради.  Вимоги до кандидатів: освіта вища, за освітньо-кваліфікаційним рі... Далі...

11 груд. 2020, 14.49

Архів анонсів

Вітання

Записи відсутні!

Всі вітання

Виправлення помилок

Якщо ви знайшли помилку на сайті, будь-ласка виділіть її та натисніть сполучення клавіш, Ctrl+Enter.

Система Orphus