Бахмацька районна рада - офіційний сайт

Головна»Нормативні документи»Регуляторні акти»Зміни і доповнення до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району
Неділя, 12 трав. 2024 - 00:12:29

Зміни і доповнення до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району

1.Абзац 1 пункту 2.2. доповнити словами: «встановлений Держкомстатом України».

2. У пункті 6.2 :

- абзац 1 викласти в такій редакції: «Розмір місячної орендної плати за базовий місяць оренди визначається за формулою»;

- абзац 7 у такій редакції: « Ім. – індекс інфляції за базовий місяць оренди, який встановлюється Держкомстатом України».

3. У пункті 7.1. Формулу викласти в такій редакції: « Опл. = Вп* Сор/100 ;

- у 4-му абзаці виключити слово «майна» після слова «оцінки».

4. У пункті 7.3 п'ятого абзацу слова «даний коефіцієнт застосовується у разі проведення незалежної оцінки майна» виключити.

5. Абзац перший пункту 7.4 викласти в такій редакції: «У разі оренди нерухомого майна (будівель, споруд, приміщень) загальною площею не більше 100 кв. м, розмір місячної орендної плати за базовий місяць оренди може розраховуватися в залежності від зони місцезнаходження об'єкта оренди за формулою:

Опл. місячна = Скв.м. *П прим. * Кц.викор, * Кякості * Ім.» далі за текстом.

6. Абзац восьмий пункту 7.4 викласти в такій редакції: «Ім. – індекс інфляції за базовий місяць оренди, встановлений Держкомстатом України».

7. Абзац 5-й пункту 12.1 викласти в такій редакції: «К пер. - коефіцієнт перерахунку корисної площі будівлі в загальну, який розраховується на

всієї будівлі, споруди (без врахування площі підвальних приміщень, якщо вони не експлуатуються орендарем) на корисну площу будівлі (без врахування площі вестибулів, фойє, східців, коридорів, санітарних кімнат, ліфтових площадок тощо, у разі, коли вони не використовуються орендарем).

8. У додатку №2:

1) у першому абзаці пункту 2: «торговельних об'єктів з продажу:

- продовольчих товарів, в асортиментному переліку яких є товари підакцизної групи; торговельних об'єктів з продажу:

- товарів непродовольчої групи;

- відео та аудіо продукції, компакт-дисків» цифру «2,0» замінити цифрою «3,0»;

у другому абзаці : «торговельних об'єктів з продажу:

- товарів продовольчої групи, якщо в асортиментному переліку відсутні товари підакцизної групи» цифру «1,8» замінити на «2,5»;

у третьому абзаці: «торговельних об'єктів з продажу:

- книжкової продукції;

- шкільно-письмових товарів;

- періодичних видань» цифру «1,4» замінити на цифру «1,5»;

2) в абзаці 1 пункту 4 «приватних закладів охорони здоров'я та осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність у галузі охорони здоров'я» цифру «1,8» замінити «2,5»;

в абзаці 3-ому «торгівельних об'єктів з продажу окулярів, лінз, скелець» цифру «3,4» замінити на «3,0»;

4) абзац 4 пункту 5 викласти в такій редакції: «організацій, що провадять діяльність з будівництва та ремонту об'єктів нерухомості» - «20» - «3,0»;

в абзаці 5 «транспортних підприємств» цифру «18» замінити на «20».

АНАЛІЗ

регуляторного впливу

Назва регуляторного акта: «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району».

Регуляторний орган: Бахмацька районна рада.

Розробник: відділ комунального майна виконавчого апарату районної ради (надалі Відділ).

Контактний телефон: (046235) 2-16-09.

Цей аналіз регуляторного впливу (надалі Аналіз) розроблений на виконання та з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» №1160 від 11 вересня 2003 року та Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України № 308 від 11 березня 2004 року.

1. Опис проблеми

На даний час питання, пов'язані з розрахунком і порядком використання плати за оренду комунального майна району, а також розміри ставок та коефіцієнтів цільового використання регулюються Методикою розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району в новій редакції, затвердженою рішенням районної ради від 18 вересня 2014 року (надалі - Методика).

Внаслідок практичного застосування Методики, набутого при цьому досвіду, враховуючи особливості ринку нерухомості на сучасному етапі та пропозиції, надані зацікавленими особами, виникла необхідність внесення до неї змін і доповнень.

Зокрема, пропонується врегулювати механізм нарахування розміру орендної плати фізичним та юридичним особам, уточнити порядок розрахунку коефіцієнту перерахунку корисної площі в загальну, удосконалити застосування ставок за використання майна, що перебуває у спільній комунальній власності територіальних громад Бахмацького району.

Зважаючи на вищезазначене, постійною комісією Бахмацької районної ради з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності підготовлено проект рішення районної ради «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району в новій редакції».

2. Цілі правового регулювання

Пропозиції щодо змін та доповнень до Методики розроблені з урахуванням практичних напрацювань при передачі майна спільної комунальної власності району та з метою удосконалення її положень.

3. Механізм та заходи для розв'язання проблеми

Для розв'язання проблеми, зазначеної в розділі 1 цього Аналізу, пропонується районній раді прийняти рішення «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району в новій редакції».

4. Визначення альтернативних способів досягнення зазначених цілей та аргументів

Можливі три способи:

1. Залишити без змін діючу Методику, що не дозволить досягнути цілей правового регулювання.

2. Розробити Методику розрахунку в новій редакції. Альтернатива є неприйнятною, оскільки положення існуючої Методики в основному регулюють орендні відносини на державному рівні, доопрацювань потребують лише деякі розділи.

3. Внесення змін та доповнень до діючої Методики, тобто розробка зазначеного проекту рішення районної ради, вирішить порушену проблему та врегулює орендні відносини на місцевому рівні.

5.Обґрунтування можливостей досягнення цілей

Прийняття рішення районної ради «Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної комунальної власності територіальних громад Бахмацького району в новій редакції» надасть можливість удосконалити положення Методики з урахуванням практичних навичок та наданих пропозицій.

Запровадження запропонованого акта забезпечить високу вірогідність досягнення поставлених цілей.

6. Очікувані результати прийняття акта

Пропонується:

- удосконалити порядок розрахунку розміру орендної плати у разі

передачі в оренду нерухомого майна іншим юридичним, а також фізичним особам;

- скоротити термін оформлення договорів оренди;

- врегулювати правильність розрахунку коефіцієнту перерахунку

корисної площі в загальну;

- збільшити надходження коштів орендодавцям;

- ефективніше використовувати майно спільної комунальної

власності територіальних громад району, тощо.

7. Строк дії

Строк дії зазначеного регуляторного акта не обмежений.

8. Показники результативності регуляторного акта:

У результаті впровадження регуляторного акта буде досліджуватись та вивчатися :

1. Ефективність розробленого механізму;

2. Рівень поінформованості усіх суб'єктів з основних положень регуляторного акта;

3. Кількість суб'єктів господарювання, на яких поширюються положення Методики.

9. Заходи з відстеження результативності акта.

Базове відстеження результативності регуляторного акта здійснюється до дня набрання ним чинності.

Відстеження результативності акта буде здійснюватись раз на рік у формі аналітичної довідки. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

Повідомлення про оприлюднення регуляторного акта опубліковано в газеті «Голос Присеймів"я» від 14 лютого 2015 року.

Проект регуляторного акта оприлюднено на офіційному сайті Бахмацької районної ради (www.bhrr.gov.ua) у розділі «Регуляторні акти» 14 лютого 2015 року.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються відділом комунального майна виконавчого апарату районної ради протягом місяця з дати його оприлюднення на офіційному сайті Бахмацької районної ради за адресою: 16500, м. Бахмач, вул. Жовтнева, 42, 3-й поверх, тел. 2-16-09,

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності

Анонси

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника бухгалтерського о…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника бухгалтерського обліку та звітності-головний бухгалтер Дмитрівської селищної ради.  Вимоги до кандидатів: осві... Далі...

11 груд. 2020, 14.54

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу земельни…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу земельних відносин, комунального майна та житлово-комунального господарства Дмитрівської селищної ради. ... Далі...

11 груд. 2020, 14.52

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу освіти Д…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу освіти Дмитрівської селищної ради.  Вимоги до кандидатів: освіта вища, за освітньо-кваліфікаційним рі... Далі...

11 груд. 2020, 14.49

Архів анонсів

Вітання

Записи відсутні!

Всі вітання

Виправлення помилок

Якщо ви знайшли помилку на сайті, будь-ласка виділіть її та натисніть сполучення клавіш, Ctrl+Enter.

Система Orphus