Бахмацька районна рада - офіційний сайт

Головна»Новини»Відбувся музичний фестиваль-конкурс молодих виконавців імені Андрія Розумовського
Четвер, 18 квіт. 2024 - 19:43:03
23-10-2017

Відбувся музичний фестиваль-конкурс молодих виконавців імені Андрія Розумовського

Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» в Батурині -- місце, де відбуваються заходи і події, які поєднують у собі різні культурно-мистецькі заходи. У 2012 році з ініціативи дирекції заповідника в особі генерального директора закладу, заслуженого працівника культури України, Наталії Ребрової було започатковано музичний фестиваль-конкурс імені Андрія Розумовського. Підтримали ідею проведення фестивалю Бахмацька районна школа мистецтв, Благодійний фонд «Світанок» (м. Конотоп) і Чернігівська обласна державна адміністрація. За розпорядженням ще голови Чернігівської ОДА Володимира Хоменка щорічно, 22 жовтня, в день народження дипломата та мецената Андрія Розумовського, проводиться конкурс.

Цього року на конкурс завітав заступник голови районної ради Анатолій Бондар та голова райдержадміністрації Тетяна Неділько. Посадовці по закінченню заходу вручили учасникам пам"ятні подарунки.

Метою конкурсу є популяризація культурного надбання родини Розумовських як видатних історичних діячів та меценатів, залучення учнівської молоді до скарбниці національної спадщини, виявлення та підтримка обдарованих дітей та молоді, розвиток культурного і естетичного виховання підростаючого покоління.

Андрія Кириловича Розумовського, видатного мецената, що вніс неоціненний внесок в розвиток світового музичного мистецтва, шанують в усьому світі. Віденські класики -- Гайдн, Моцарт та Бетховен відбулися за підтримки саме сина гетьмана України. Змушені констатувати, що в Україні цей факт відомий лише вузькому колу спеціалістів... Як і те, що Людвіг ван Бетховен присвятив в 1808 році твір, який сьогодні вважається найбільш популярним класичним твором світу -- П'яту симфонію, саме Андрію Кириловичу Розумовському!

Зауважимо, твір присвячений вже власнику батуринського палацу, який Андрій Кирилович успадкував 1803 року, і яким володів до самої смерті в 1836 році. До речі, Шоста симфонія Бетховена, його квартети також присвячені А.Розумовському. Доречно нагадати, що Бетховен, під впливом Розумовського, при написанні квартетів, які вважаються новим етапом розвитку європейської квартетної музики, використав мотиви українських народних пісень. Саме А.Розумовський створив у Відні кращий квартет свого часу та перший у Європі колектив з постійним складом.

І тому молоді таланти за честь вважають стати конкурсантами в палаці Розумовського прославляючи ім'я видатного українця!

За п"ять років фестиваль набув популярності на регіональному рівні і значно розширив свою географію, вийшов за рамки обласного! У конкурсі вже традиційно беруть участь учні початкових спеціалізованих навчальних закладів Чернігівської та Сумської областей! Виховний месидж такої програми зрозумілий: Україна -- велика європейська держава і наразі повільно, болісно, але таки повертається до сім'ї розвинених, культурних європейських держав, де була і має бути!!! Юні дарування, які завітали на конкурс — це не просто наше майбутнє, це культурна еліта нації, якою ми пишаємося. Їх участь у заході - це маленька дещиця боротьби за сильну, процвітаючу, духовну Україну.

Анонси

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника бухгалтерського о…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади начальника бухгалтерського обліку та звітності-головний бухгалтер Дмитрівської селищної ради.  Вимоги до кандидатів: осві... Далі...

11 груд. 2020, 14.54

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу земельни…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу земельних відносин, комунального майна та житлово-комунального господарства Дмитрівської селищної ради. ... Далі...

11 груд. 2020, 14.52

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу освіти Д…

Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади спеціаліста відділу освіти Дмитрівської селищної ради.  Вимоги до кандидатів: освіта вища, за освітньо-кваліфікаційним рі... Далі...

11 груд. 2020, 14.49

Архів анонсів

Вітання

Записи відсутні!

Всі вітання

Банер

Архів новин

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Виправлення помилок

Якщо ви знайшли помилку на сайті, будь-ласка виділіть її та натисніть сполучення клавіш, Ctrl+Enter.

Система Orphus